Regummerade däck kommer upp till diskussion lite då och då och därför tänkte vi här redogöra för vad det är för något och vad man kan tänka på när det gäller detta.

Regummerade däck är nygamla däck till lågt pris

regummera däck

Med regummerade däck menas att man återanvänt utslitna däck genom att sätta en ny slitbana på en gammal gummistomme. Genom denna återanvändning så kan man få ner däckpriset markant och det är också skonsammare  mot miljön att återanvända gamla däck istället för att producera nya. Vissa hävdar dock att regummerade däck är mindre säkra än nya däck. Särskilt när det gäller vinterdäck så bör man tänka både en och två gånger innan man köper regummerat. Däck utsätts för höga påfrestningar och särskilt gäller detta vintertid då blankis och frostiga vägar ställer extra höga krav på däcken. Skeptikerna hävdar att regummerade däck inte klarar dessa påfrestningar lika bra som nya däck. Kritiken grundar sig främst i att de första regummerade däcken hade en hel del problem med bland annat punkteringar och instabilitet men utvecklingen går framåt och dagens regummerade däck håller en helt annan kvalitet jämfört med de första som kom inom denna kategori.

Vill man testa regummerade däck så kan det därför vara bra att börja med sommardäck.

Vill då få andra däcktips såsom hur belastningsindex fungerar, info om bultmönster och dyl? Då kan vi tipsa om sajten www.däckhjälp.se.