I samband med att byter bildäck så behöver man ta hand om de däck som man plockar av. Om de är uttjänta så är det bara att åka till tippen med dem, men om de inte är det så behöver man förvara däcken på så så bra sätt som möjligt så att de är redo när det blir dags att sätta på dem igen.

Rengör däcken

Däcken som tagits av är förmodligen smutsiga och de kan även ha en del kemikalier på sig. För att bibehålla friktion och mjukheten hos gummit så bör man därför rengöra dem. Detta bör göras grundligt och gör med vatten, en diskborste och diskmedel.
däckförvaring

Däckförvaring

Däckhotell finns i regel hos närmaste däckverkstad men det är billigare att förvara däcken själv så har man plats för detta så är det att rekommendera. När det gäller däck som är monterade på fälg så ska man inte förvara dessa stående. Däck på fälg bör förvaras staplade på varandra (optimalt är om de ligger på en lastpall) alternativt upphängda.
Tvärtom gäller för däck som inte är monterade på fälg. De skall förvaras stående och inte staplade eller upphängda. De bör även snurras på lite någon gång per månad för att inte 
bli tillplattade.